Apor István Általános Iskola
Apor István

Kézdiszentléleki

Apor István

Általános Iskola

hivatalos weboldala

Közlemények

2024. május 30., 18:58

Iskolánk játszótere egy korszerű ping-pong asztallal bővült. A gyerekek nagy örömmel fogadták és azonnal birtokukba is vették.

  • IMG_0001
  • IMG_0002
2024. május 22., 20:07

Iskolánk sikeresen pályázott a Tanügyminisztérium által meghírdetett „Együtt bátrabbak vagyunk”/ „Împreună prindem curaj” programra. Ennek keretében számos tevékenységet terveztünk, melyeket ez év márciusában és áprilisában valósítottunk meg.

2024. április 18., 15:12

A Kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola 2024 április 22. és 26. között tartja az évente megrendezendő Zöld hetet.

Az összes közlemény megtekintése »

Rólunk

Az iskolánkról

Apor István Általános Iskola logo

Az iskolánk küldetése, hogy kedvező légkört biztosítson a testi-lelki biztonság, a családias környezet kialakításához, a gyermek személyiségének fejlődéséhez. Iskolánk megkülönböztetés nélkül be- és elfogadó a hátrányos helyzetűek és a sajátos nevelési igényűek számára, ahol a törődés, a gondoskodás, a bizalom, az összetartozás és a közösséghez való tartozás a legfontosabb értékek.

Még több »
Apor István

Ki volt Apor István?

Altorjai gróf Apor István író, az erdélyi kultúra emlékezője és mecénása, Erdély kincstartója, Torda vármegye főispánja, erdélyi főgenerális, a katolikus restauráció (ellenreformáció) egyik legfőbb támogatója Erdélyben. Apor Péter író nagybátyja.

Még több »

Falutörténet

A kápolna a Perkőn

Kézdiszentlélek a felső-háromszéki Szentföld egyik legnagyobb települése, Kézdivásárhelytől északi irányban, 5 km távolságra, a Kászon vize völgyében terül el. Közigazgatási övezetébe tartoznak: Kézdikővár, Kézdiszárazpatak és Kiskászon. Kővár és Szárazpatak a Torjai-hegységnek, Kiskászon pedig a Székely Kászoni-hegységnek a Kászon vizére eső hegylábi övezetében található.

Még több »

Sajtószemle

Országos hittanolimpiát tartottak Kézdivásárhelyen

2024. április 29., Hétfő

Erdély minden részéből érkeztek diákok és kísérőtanárok Kézdivásárhelyre, a Nagy Mózes Főgimnáziumba, ahol megtartották a Római Katolikus Országos Hittanolimpiát. A diákokat a tanügyminisztérium is díjazta.

Háromszéki iskolák is részt vesznek egy kísérleti programban

2022. október 13., Csütörtök

A hétfőn kihirdetett összesítő szerint négy háromszéki iskolát válogattak be a román nyelv elsajátítását könnyítő, kísérleti jellegű uniós támogatásból megvalósuló programba, amelynek szerződéseit az oktatási minisztérium kezeli, a szervezés és a tartalmi vonatkozás a magyar oktatási partnerintézmények felelőssége.

Az összes sajtószemle megtekintése »

Töltse ki az alábbi űrlapot a kapcsolatfelvételhez.Intézmény adatok

Apor István Általános Iskola

527150, Kézdiszentlélek

Fő utca, 350. szám

E-mail: info@aporistvan.ro

Telefonszám: 0267 366 015

Térkép