Apor István

Kézdiszentléleki

Apor István

Általános Iskola

hivatalos weboldala

Közlemények

2024. január 22., 19:49

A World Vision Románia Alapítvány és az OMV Petrom Alapítvány által meghírdetett „Start în educație” – ”Ghiozdane cu viitor” project keretében 151 óvodásunk kapott tanszercsomagot.

Köszönjük szépen az az alapítványnak!

2024. január 17., 17:55

Szponzoraink, az adójuk 3,5%-át az iskolának adományozó személyek és az Apor István Iskoláért Egyesület segítségével, a 2023-as évben kirándulásokat szerveztünk, lugast építettünk az iskola udvarára, aszfaltjátékokat hoztunk létre, orgonakoncerten és bemutatón vettünk részt és sikerült karácsonyi csomagokat összeállítani tanulóink részére.

2024. január 17., 17:45

2019-2023 – as időszakban zajlott az iskolánkban a FRDS „Vino la scoala - schimba-ti destinul” /Gyere iskolába – változtasd meg a sorsod” program. A pályázat Norvég finanszírozással (Norway grants) valósult meg a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, Vráncsa Megyei Tanfelügyelőség, Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a Brassói Transilvania Egyetem, a Kovászna Megyei Rendőrség, a NEWSCHOOL és a Román Sociális Fejlesztési Alap együttműkődésével.

Az összes közlemény megtekintése »

Rólunk

Az iskolánkról

Apor István Általános Iskola logo

Az iskolánk küldetése, hogy kedvező légkört biztosítson a testi-lelki biztonság, a családias környezet kialakításához, a gyermek személyiségének fejlődéséhez. Iskolánk megkülönböztetés nélkül be- és elfogadó a hátrányos helyzetűek és a sajátos nevelési igényűek számára, ahol a törődés, a gondoskodás, a bizalom, az összetartozás és a közösséghez való tartozás a legfontosabb értékek.

Még több »
Apor István

Ki volt Apor István?

Altorjai gróf Apor István író, az erdélyi kultúra emlékezője és mecénása, Erdély kincstartója, Torda vármegye főispánja, erdélyi főgenerális, a katolikus restauráció (ellenreformáció) egyik legfőbb támogatója Erdélyben. Apor Péter író nagybátyja.

Még több »

Falutörténet

A kápolna a Perkőn

Kézdiszentlélek a felső-háromszéki Szentföld egyik legnagyobb települése, Kézdivásárhelytől északi irányban, 5 km távolságra, a Kászon vize völgyében terül el. Közigazgatási övezetébe tartoznak: Kézdikővár, Kézdiszárazpatak és Kiskászon. Kővár és Szárazpatak a Torjai-hegységnek, Kiskászon pedig a Székely Kászoni-hegységnek a Kászon vizére eső hegylábi övezetében található.

Még több »

Sajtószemle

Háromszéki iskolák is részt vesznek egy kísérleti programban

2022. október 13., Csütörtök

A hétfőn kihirdetett összesítő szerint négy háromszéki iskolát válogattak be a román nyelv elsajátítását könnyítő, kísérleti jellegű uniós támogatásból megvalósuló programba, amelynek szerződéseit az oktatási minisztérium kezeli, a szervezés és a tartalmi vonatkozás a magyar oktatási partnerintézmények felelőssége.

Továbbra is kevés a jelentkező

2022. szeptember 9., Péntek

Tizenháromból csak nyolcan érték el a hetest a tegnapi írásbeli vizsgán azok közül a háromszéki pedagógusok közül, akik iskolaigazgatói és aligazgatói állásra vizsgáztak.

Az összes sajtószemle megtekintése »

Töltse ki az alábbi űrlapot a kapcsolatfelvételhez.Intézmény adatok

Apor István Általános Iskola

527150, Kézdiszentlélek

Fő utca, 350. szám

E-mail: info@aporistvan.ro

Telefonszám: 0267 366 015

Térkép