FRDS projekt

FRDS projekt
FRDS projekt

2019-2023 – as időszakban zajlott az iskolánkban a FRDS „Vino la scoala - schimba-ti destinul” /Gyere iskolába – változtasd meg a sorsod” program. A pályázat Norvég finanszírozással (Norway grants) valósult meg a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, Vráncsa Megyei Tanfelügyelőség, Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a Brassói Transilvania Egyetem, a Kovászna Megyei Rendőrség, a NEWSCHOOL és a Román Sociális Fejlesztési Alap együttműkődésével.

A pályázat keretében számos tevékenység zajlott, amelyekben 51 hátrányos helyzetű tanuló és azok szüleik, 3 pedagógus és Rancz Gy. Elemér iskolaigazgató vett részt. Az érintett tanulók heti három meleg ebédet kaptak, délutáni oktató tevékenységeken vettek részt, melyeken előadások és közös tevékenységek keretében ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal, a helyes viselkedés szabályaival, egészségügyi-, jogi és erkölcsi témákkal.

A projektnek jelentős anyagi hozadéka is volt. Az iskola multifunkcionális terme (ebédlő, előadóterem) bútorzatot, interaktív táblát, laptopot, okos TV-t, fogyó anyagokat kapott.

A tanulók téli ruházatot, egészségügyi csomagokat kaptak, valamint kirándulásokon és táborban vettek részt. A szülők „Szülők iskolája” program keretében, három napos tevékenységen vettek részt.

A pedagógusok számára két képzés volt szervezve. Slănic Moldván 3 személy és a Brassói Transilvania Egyetem által szervezett képzésen 10 pedagógus vett részt.

A program záróakordjaként a gyerekek és 6 pedagógus ingyenes táborban voltak Moroieni-ben, Dâmbovița megyében.