Apor István Általános Iskola
István Apor

Site-ul oficial al

Școlii Gimnazială

Apor István

din Sânzieni

Anunțuri

30 mai 2024, 18:58

Spre bucuria elevilor noștrii, terenul de joc al școlii s-a îmbogățit cu o masă performantă de ping-pong. 

  • IMG_0001
  • IMG_0002
22 mai 2024, 20:07

Școala noastă a câștigat Proiectul „Împreună prindem curaj” - derulat de Ministerul Educației. În cadrul proiectului am planificat o serie de activități în perioada martie-aprilie 2024.

18 aprilie 2024, 15:12

Școala Gimnazială Apor István din Sânzieni va organiza „Săptămâna verde” anuală între 22 și 26 aprilie 2024.

Vezi toate anunțurile »

Despre noi

Despre școala

Școala Gimnazială Apor István logo

Şcoala noastră are misiunea de a identifica şi implementa strategii, direcţii de acţiune, mecanisme şi activităţi în vederea dezvoltării capacităţii de a fi deschisă tuturor elevilor, indiferent de etnie şi religie. Asigură un climat propice de siguranţă fizică şi psihică, familial pentru dezvoltarea personalităţii copilului.

Mai mult »
István Apor

Cine a fost István Apor?

István Apor, conte de Altorja, scriitor, comemorator și patron al culturii transilvane, vistier al Transilvaniei, ispravnic șef al județului Torda, general șef al Transilvaniei, unul dintre principalii susținători ai restaurării (contrareformei) catolice din Transilvania. Unchiul scriitorului Péter Apor.

Mai mult »

Istoria satului

Capela de pe „Perkő”

Sânzieni este una dintre cele mai mari localități din „Țara Sfântă” din Depresiunea Târgu Secuiesc, la 5 km nord de Târgu Secuiesc, în valea apei Cașin. Zona sa administrativă include: Petriceni, Valea Seacă și Cașinu Mic. Petriceni și Valea Seacă sunt situate la poalele Munților Turia, iar Cașinu Mic în Munții Cașin Secuiesc.

Mai mult »

Revista presei

Rezultatele finale ale concursului de directori de școli în județul Covasna: 14 candidați admiși, 37 de posturi rămase vacante

1 aprilie 2022, Vineri

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat, joi, rezultatele finale în urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ din județ. În urma probei de interviu, care s-a derulat în perioada 16-25 martie, 14 candidați au fost declarați „admis”, dintre care 3 pentru funcția de directori adjuncți.

„Vino la școală! Schimbă-ți destinul!” – cel mai ambițios proiect multiregional, lansat de Inspectoratul Şcolar Covasna

17 decembrie 2020, Joi

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a lansat programul multiregional „Vino la școală! Schimbă-ți destinul!”, prin intermediul căruia, alături de Inspectoratele Școlare Harghita și Vrancea, Universitatea Transilvania din Brașov, Newschool Norvegia, dar și IPJ Covasna, își propune să implementeze o serie de măsuri pentru reducerea abandonului școlar.

Vezi revista presei »

Completați formularul de mai jos pentru a ne contacta prin e-mail.Info instituție

Școala Gimnazială Apor István

527150, Sânzieni

Str. Principală, nr. 350.

E-mail: info@aporistvan.ro

Telefon: 0267 366 015

Hartă